α

α

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ...ΑΛΛΟΙ!


Και το πανηγυράκι έλαβε τέλος. Για να επιστρέψει ο......κυρίαρχος Ελληνικός λαός και πάλι στην πεζή του καθημερινότητα, η οποία τον κάνει να ασφυκτιά, έχοντας να αντιμετωπίσει τα χίλια δυο προβλήματα, που του ρουφούν το μεδούλι. Αλλά το όλο σκηνικό των Ευρωεκλογών παρείχε απλόχερα μια ένεση ανανέωσης, η οποία στην παρούσα φάση κατάφερε να αποτελέσει το αντίβαρο, αντιπαλεύοντας τον επικείμενο ερχομό άλλου είδους......ενέσεων, τις οποίες θα αρχίσουμε να χτυπάμε όλοι μαζί ομαδικώς αν δεν αλλάξουν άρδην αρκετά πράγματα στην Ελληνική κοινωνία!

Εάν δε, σπεύσετε να με ρωτήσετε πόθεν ορμώ-μενος αναφέρομαι τοιουτοτρόπως αφού αυτή η έρμη η ανανέωση είναι τόσο ισχνή σαν ανορεξικό μοντέλο και τόσο αόρατη σαν την.....Ανανεωτική Αριστερά, θα σας απαντούσα, ότι ο παραπάνω ούριος άνεμος ευεξίας και ευφορίας, που έπνευσε και......ενέπνευσε τον γράφοντα και ο οποίος (ο άνεμος ντε, όχι ο γράφων) λύγισε, ως σύγχρονος Κουταλιανός τα σίδερα της κοινωνικής μας μιζέριας, ήταν το αποτέλεσμα του θεάματος (είναι αυτό, που λένε γίνανε θέαμα αφού ο......άρτος μας τελείωσε), το οποίο προσέφερε το τσίρκο, που για άλλη μια φορά στήθηκε από το πολιτικό μας σύστημα! Ίσως να μην χρειάζεται καν να στηθεί κάτι τέτοιο αφού οι έννοιες του τσίρκου και της πολιτικής ζωής του τόπου μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και ίσως και ταυτόσημες!

Είναι ξέρετε, σαν να κάνεις έρωτα με την γυναίκα σου, με την οποία είσαι παντρεμένος εδώ και 20 έτη συναπτά και ενώ κοιτάς έξω απ’ το παράθυρο (για να δεις και κάτι......διαφορετικό) ξάφνου πέφτει το μάτι σου σε ένα U.F.O. εκεί ψηλά στον Υμηττό (συγγνώμη, στον ουρανό ήθελα να πω) το οποίο αρχίζει να αλλάζει χρώματα (σε μπλε και πράσινους......κόκκους) και να κάνει τις τσαχπινιές του! Όπου μεθερμηνευόμενον εστί, όλα τα χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλλειπε!

Ας αφήσω όμως τα......ΟΥΦΟ της πολιτικής (για να μην με περάσετε για......μπαρ-ουφολόγο, όχι τίποτε άλλο) και να δούμε εάν μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα χρήσιμα και επωφελή για την διαβίωση του Έλληνα πολίτη. Αλήθεια, για πείτε μου, ποια είναι η πρακτική και λειτουργική αν θέλετε χρησιμότητα των Ευρωεκλογών; Τί θα αλλάξει να πούμε στην ποιότητα της ζωής μας εάν μεθαύριο φτερνιστεί ο...Β’ Αντιπρόεδρος, της Ε’ Ολομέλειας, της Ζ’ Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Θα φτηνύνουν οι ντομάτες ή τα αγγούρια;; H μήπως έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε, πως η Σύγκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα διαφόρων λογής ψηφίσματα, τα οποία διενεργούνται, είναι εκείνα, που καθορίζουν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής πολιτικής; «The hell no» όπως θα έλεγε με άπταιστη Λονδρέζικη προφορά ο συγχωρεμένος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην ταινία «Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται»!

Όλοι γνωρίζουμε κυρίες και κύριοι, πως οι Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, οι οποίες μας έχουν επικαθήσει επί του σβέρκου μας και οι οποίες μάλιστα υπερισχύουν του αυτοδύναμου Εθνικού Συντάγματος κάθε χώρας, είναι εκείνες οι οποίες όχι μόνο παράγουν πολιτική αλλά μορφοποιούν και καλουπώνουν (μάλλον......παλουκώνουν) την Ευρώπη του μέλλοντος, σύμφωνα με τις επιταγές συγκεκριμένων στρατηγικών σχεδιασμών. Αυτές λοιπόν οι αποφάσεις συντάσσονται και διανέμονται (ως άλλα......συγχωροχάρτια) στο κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. των 27 πλέον, (πώς λέμε η......συμμορία των 11, των 12 και των 13...) από κάτι απίθανους, διορισμένους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε, ουδείς γνωρίζει ποιος τους έχει διορίσει και το κυριότερο, ασκούν την μεγίστη εξουσία δίνοντας εντολές σε αιρετά και εκλεγμένα απ’ τον λαό μέλη, τα οποία θα πρέπει να τις εφαρμόζουν και οι οποίες θα διαμορφώνουν την Ευρωπαϊκή πορεία του κάθε κράτους μέλους.

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, τα κέντρα λήψης των αποφάσεων βρίσκονται.....εκτός Ευρώπης, εμποδίζοντας την ήπειρο, η οποία γέννησε τον πολιτισμό από το να αναπτύξει μια ενιαία πολιτική πρακτική, συμβατή με τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα (γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ανέφερα για στρατηγικούς σχεδιασμούς λίγο παραπάνω). Θέλετε παράδειγμα; Μετά χαράς. Αρχίσαμε, που λέτε με την οικονομική ενοποίηση και περάσαμε πλέον και στην πολιτική ένωση του Ευρωπαϊκού πλαισίου. Quiz: Τί ακολουθεί μετά; (Η μάλλον τί ακολουθεί......πριν αφού αυτή η συγκεκριμένη έκφανση της Ευρωπαϊκής συνεργασίας έπρεπε να προϋπήρχε, αποτελώντας τον θεμέλιο λίθο για τα επόμενα βήματα της κοινής πορείας των Ευρωπαϊκών κρατών)

Διότι καλά είναι τα φρουρού και τα αρώματα, καλές οι βερμπαλιστικές εξαγγελίες, οι οραματισμοί και οι.....ενοράσεις, καλή και η άσκηση μιας ενιαίας πολιτικής (πού και αυτό αποτελεί μια ουτοπία κατ’ εμέ αφού κάθε λαός εμφανίζει τη δική του ταυτότητα και τα προσωπικά του διακριτά χαρακτηριστικά, μη δυνάμενος να μπει σε μια μηχανή του κιμά), καλοί τέλος οι ρυθμοί ανάπτυξης και οι οικονομίες αλλά....Αλλά για να μετουσιωθούν και να εκφραστούν σε μιαν ενιαία και αρραγή οντότητα όλα τα παραπάνω, χρειάζεται η δραστηριότητα του πιο αποτελεσματικού πειστηρίου και μεγέθους επιβίωσης και προστασίας. Του στρατού. Αυτό τουλάχιστον διδάσκει η ιστορία και υπαγορεύει η κοινή λογική.

Διότι φίλοι μου, ποιος θα εγγυηθεί την αυτοτέλεια και την ασφάλεια της Ευρώπης; Ποιός θα προστατεύσει τα σύνορά της; (τα οποία βέβαια δεν έχουν καν οριοθετηθεί ενδελεχώς). Είναι ποτέ δυνατόν να υφίσταται μια διακρατική συμμαχία με κοινούς στόχους και κοινά συμφέροντα, στα πλαίσια μιας κοινής πορείας και προοπτικής, η οποία να μην διαθέτει το αυτονόητο; Να μην διαθέτει δηλαδή εκείνους τους μηχανισμούς αυτοπροστασίας, οι οποίοι θα της εξασφαλίζουν την ίδια της την αυθυπαρξία, την ακεραιότητα αλλά και την μακροβιότητά της; Ξανακούστηκε ποτέ συμμαχία χωρίς......στρατό;

Πού είναι τότε λοιπόν το……πεδίο του Ευρωστρατού; NATO!!! Αμ πώς; Υποκλιθείτε στο μεγάλο αφεντικό, στον αυτόκλητο υπερασπιστή μας, απ’ τον οποίον την παίρνουμε δωρεάν (την μεγάλη του......προστασία!!!). Εμπρός για μιαν Ευρώπη της Pax Americana (!) μιαν Ευρώπη χωρίς δική της φωνή, λειτουργούσα, ως ουρά των Αμερικανών για κάθε μείζονος σημασίας πολιτικό ζήτημα στην διεθνή σκακιέρα, εξαρτώμενη ανά πάσα στιγμή απ’ τις ορέξεις τους. Μιαν Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να υπερασπίσει τον ίδιο της τον εαυτό!!! «Άνδρες Ευρωπαίοι......ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!!!». Και βεβαίως, όλοι γνωρίζουμε τίνος όχημα αποτελούν και οι Αμερικανοί με την σειρά τους και ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούν......Δεν νομίζω να θέλετε παραδείγματα και γι’ αυτό έτσι δεν είναι;

«Μα καλά, από ποιόν κινδυνεύει η Ευρώπη» (τ)σύριζα(ν) και σ(φ)ύριζα(ν) κάποιοι......μεταμοντέρνοι, αστράτευτοι θολοκουλτουριάρηδες; (οι εν λόγω ατομικοί......εραστές το......παίζουν και πνευματικοί άνθρωποι προφανώς διότι έχουν παραδώσει......πνεύμα προ πολλού!!).
«Απ’ τους......εξωγήινους!!!» θα αναφωνήσω. Από κάτι τυχάρπαστα και απαίδευτα.......ΟΥΦΟ, δίχως πατρίδα και θρησκεία, τα οποία έχουν ξεπουλήσει κάθε ηθική αξία (έβγαλα και ομοιοκαταληξία) παίζοντας πολύ απλά τον ρόλο τους, ως λειτουργικά εργαλεία, όπως επιτάσσουν τα Παγκοσμιοποιητικά αφεντικά τους.....

Ακριβώς λοιπόν για να μην κινδυνεύσει από κανέναν αλλότριο παράγοντα, σύμφωνα με το αρχαιοΕλληνικό ρητό «εάν θέλεις ειρήνη τότε προετοιμάσου για πόλεμο», (έστω και αυτό το......μόρφωμα συναποτελούμενο απ’ αυτήν την πανσπερμία τόσων Ευρωπαϊκών εθνοτήτων) η Ευρώπη επιβάλλεται να έχει τον δικό της στρατό, με πολύ ισχυρότερη δόση λογικής απ’ αυτήν, που την ώθησε στο να αποκτήσει δικό της νόμισμα. Ειδάλλως, η κοινή Ευρωπαϊκή προοπτική δεν υφίσταται καν. Ήθελα να ξερα, οι ανωτέρω απάτριδες δεν έχουν ξανακούσει για την μάστιγα της τρομοκρατίας ή της λαθρομετανάστευσης, το τίμημα της οποίας το έχει πληρώσει και εξακολουθεί να το πληρώνει βαρύ η χώρα μας, όπου λόγω της γεωγραφικής της θέσης λειτουργεί, ως χώρα υποδοχής των ορδών αυτών σε Ευρωπαϊκό έδαφος;

Εκτός αυτού, η Ελλάς είναι άμεσα θιγόμενη διότι έχει να αντιμετωπίσει και τον εξ’ Ανατολών κίνδυνο με τους άσπονδους γείτονές μας να προβαίνουν σε σωρεία παραβιάσεων και προκλητικών ενεργειών σε καθημερινή βάση επιχειρώντας τον περιορισμό της εδαφικής μας ακεραιότητας και την συρρίκνωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η ύπαρξη κατά συνέπεια του Ευρωστρατού, θα εξασφάλιζε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εγγυόμενος τα σύνορα της χώρας μας, που είναι και σύνορα της Ενωμένης Ευρώπης.
(συνεχίζεται...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails