α

α

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τουρκικό μπάσκετ, όπως λέμε...Αλβανός τουρίστας!



Γελούσα πριν λίγο διότι σκεφτόμουν την...λυσσαλέα ουτοπία, που έχουν τα Μογγόλια για να φτιάξουν basketball! Τα τελευταία χρόνια, οι Τουρκικές ομάδες έχουν δαπανήσει απίστευτα ποσά για να "γεμίσουν" τις συνθέσεις τους με ακριβοπληρωμένους ξένους παίχτες (διότι από γηγενείς...κλάφτα Χαράλαμπε) αλλά κάθε χρόνο επιστρέφουν με...όλα τα κεφάλια κατεβασμένα! Φέτος για παράδειγμα, το ρόστερ της Εφές Ανατολού κοστίζει γύρω στα 30 εκατομ. Ευρώ! Όμως, παρόλο που διαθέτουν έναν…σκασμό λεφτά, πηγαίνουν και αγοράζουν μπασκετμπολίστες, οι οποίοι παίζουν μόνο...επίθεση και ο καθένας θέλει μια μπάλα για λογαριασμό του!

Εύγε ρε καρντάσηδες! Είστε δαχτυλοδειχτούμενοι! Όλη η υφήλιος σας δείχνει...με τα πέντε δάχτυλα! Τα παιχνίδια κερδίζονται όμως από την άμυνα! Και επειδή οι προϋπολογισμοί των ομάδων δεν παίζουν μπάσκετ, η ποιότητα μιας ομάδος, η πληρότητα αλλά και η ομοιογένειά της φαίνονται εντός του παρκέ! Κοντολογίς, τα ράσα δεν κάνουν τον παππά! Απλώς τον ντύνουν για να...μην κρυώνει και να καλυφθεί πρόσκαιρα η γύμνια του! Διότι οι Τούρκοι είναι τελείως γυμνοί από μπασκετική παιδεία, με μηδενικό αθλητικό DNA, σε αντίθεση με την αφεντιά μας, όπου αυτό το σπορ "μιλάει" μέσα μας, ξεχειλίζει και...υπερχειλίζει από τα κύτταρά μας!

Θα είχα λοιπόν να προτείνω στους γείτονες, να μάθουν να (το) παίζουν ένα σπορ συγγενές και εφάμιλλο της πολιτιστικής τους κληρονομίας, ως ένδοξοι απόγονοι των Μογγόλων του Ταμερλάνου! Θα ξεραίνουν κρέας στις σέλες των αλόγων τους και θα το πετάει ο ένας στον άλλον, εν είδει σκοποβολής! Αλλά πολύ φοβάμαι, πως αντί να φάνε το κρέας που θα τους...πίπτει, θα αρχίσουν να ΤΡΩΝΕ ο ένας τον άλλον!! Θα τους τάιριαζε...ταμάμ!!  Ραν ταν πλαν ο Μεγαλοπρεπής!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails