α

α

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Ψήφιζε και μή ερεύνα!


Πολλοί φίλοι και αρκετοί παλαιοί αναγνώστες μου εξέφρασαν την απορία για ποιόν λόγο σταμάτησα να γράφω άρθρα, σχολιάζοντας την πολιτικοκοινωνική επικαιρότητα στην Ελλάδα. Όντως, για κάποιο χρονικό διάστημα ένιπτα τα…πλήκτρα μου επειδή ακριβώς η υπάρχουσα Ελληνική πραγματικότητα ήταν αυτή, που σταμάτησε να…γράφει καινούριες σελίδες εξελικτικής ιστορίας, ούσα εγκλωβισμένη σε ένα τέλμα σήψης και παράνοιας! Ύστερα μάλιστα από την…σχιζοφρενική παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας να νομιμοποιήσει τους υπηρέτες της Τρόικα, αποδεχόμενη και επισήμως πλέον την…εις-ρέουσα νέα Κατοχή, αναρωτιμέμαι εάν μας έχει απομείνει έστω κι ένα ψίγμα από...κοινή λογική! Με αυτή λοιπόν την δια-μορφωθείσα (μάλλον…παραμορφωθείσα) περί-ρέουσα ατμόσφαιρα, η αφεντιά μου δεν έχει άλλη επιλογή από το να παίρνει την όποιαν κατάσταση στην χώρα μας ΜΟΝΟ στο ψηλό και στον χαβαλέ! Μόνο ΑΥΤΟ (μας, σας, τους) αξίζει!!

Την περασμένη εβδομάδα είχε πάει ένας φίλος μου στον ΟΑΕΔ. Βλέπει μια έγκυο γυναίκα και τί της λέει ο αθεόφοβος;; "Ρε κοπελιά, μιας και ήρθες δεν γράφεις και το μωρό για να μη ξαναπερνάς και ταλαιπωρείσαι;;!!" Χμ, ίσως τελικά, η τραγικότητα των στιγμών που βιώνουμε, μόνο με τον χαβαλέ μπορεί να απεικονιστεί πλήρως και να από-τυπωθεί ανά-γλυφα επί των...τύπων των ήλων! Μα το νερό...γλυφό! Όντως, με το χιούμορ, περνάς σε μια παράλληλη πραγματικότητα! Εαυτόν και...αλλήλους! Κάθε...σωματίδιο Higgs του κυττάρου σου βιώνει την αποσύνθεση (μπαρντόν, την ανασύνθεση ήθελα να γράψω) ενός ενεργειακού πεδίου συν-τονισμού. (Παρόλο που έχουν καταργηθεί οι τόνοι!) Η δίνη των στοιχειακών σωματιδίων σε μεταστοιχειώνει και σε...στοιχειώνει συνάμα, κάνοντάς σε να νιώθεις σαν το φάντασμα της όπερας στο...Her Majesty Royal Theatre! Και χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια! Μέχρι και τον...Πασχάλη, τον τραγουδιστή, μπορεί να δεις να σου κάνει...μάθημα Σολφέζ δίχως να έχεις πάρει κόκα!! Μόνο μια τζούρα Coca Cola! Άντε κι ένα σωληνάριο κόλλας UHU...

Μεταξύ μας πάντως, είναι τραγικό!! Ο νοητικός...αυνανισμός όλων μας, εννοώ! Ο οποίος έχει κατα-ρίψει (στον Καιάδα) και τους νόμους της επιστήμης! Η Θεωρία της Εξέλιξης των Οργανισμών (για να ευλογήσω λίγο τα γένια μου, ως Βιολόγος, αν και ξυρισμένος) μας λέει, ότι τα είδη βελτιώνονται και εξελίσσονται στο πέρασμα του χρόνου! Τουτέστιν, η αφεντιά μας θα έπρεπε να είχε ήδη υπερβεί τον Ηράκλειτο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, να τους είχε εξελίξει και όλοι μαζί, συν...γυναιξί και τέκνοις, να είχαμε περάσει σε ένα άλλο επίπεδο δια-νόησης, γινόμενοι κοινωνοί ενός ανώτερου πολιτισμού!! Αλλά δυστυχώς, για όλα φταίει η...άδικη κενωνία!!

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος! Η…ένδοξη γενιά των 300 ηρωικών και πενιχρά αμοιβομένων βολευτών μας, έκανε επιτέλους το θαύμα της! Ένα νέο υπό-είδος (στα τέσσερα) γεννήθηκε! Οι Νενέκοι της Βουλής μεταλλάχτηκαν και δημιούργησαν την...ΠΑΠ-ΑΡΙΑ φυλή! Αυτά. Πάω να διαβάσω ένα συνομωσιολογικό βιβλίο...1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω. Κι εγώ
το ίδιο έπαθα φίλε μου (γράφω όταν
έχω κάτι) και είμαι κοντά στους
τίτλους τέλους. Το δικό μου σύνθημα
είναι οτι :
Πρέπει να εξαφανισθεί αυτό το
Ελλην-ο-ειδές για να φυτρώσει
ή να μεταναστεύσει εδώ και πάλι
γνήσιο Ελληνικό είδος.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails